dijous, 20 d’agost del 2015

Dia 27: la màgia de Chavin










No tot és Machu Picchu a Perú. El pais és ple de ruïnes igualment admirables. Aprofitant que estàvem cansats de tanta excursió avui hem anat a descobrir la "meca d'Amèrica". El centre de peregrinatge dels habitants dels Andes entorn a l'any 1000 a.C.

El Chavin de Huantar és un conjunt de temples orientats astronomicament mirant el sol del solstici d'hivern. Aquell dia el sol il·lumina de ple el temple principal. Ah, i també són patrimoni de la humanitat.

Les edificacions estan fetes caldo, pendents d'una excavació arqueològica en profunditat i una bona restauració. Però part de l'interès és dins i no pas fora. Els temples són uns grullers plens de passadissos i laberints on s'hi practicaven rituals d'iniciació i altres estranyes cerimònies.

A més, els temples tenen uns complexos sistemes de canals que repartien aigua i servien per a realitzar ofrenes.

El més espectacular del conjunt, és una galeria que conté una divinitat esculpida en pedra. Allà s'hi portaven només uns pocs escollits, farcits a drogues, a consultar al deu. Uns sacerdots tiraven sang pel cap de l'escultura per donar-li més màgia al tema. I la veritat és que l'escultura fot força iuiu.

Una visita força interessant.

En acabar el dia hem agafat un autobús cap a Lima, que demà toca volar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada